Polityka prywatności serwisu lampucer.pl

Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług lampucer.pl poprzez Serwis.

Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest DB Consulting Barbara Duda  z siedzibą w Bielsku-Białej, ul. Saneczkowa 22b , 43-318, NIP 937-213-55-86, REGON: 240810322.

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych danych posiadam procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontroluję ich wykonywanie i stale sprawdzam ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
  • poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka obsługi plików cookies].

Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego

Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

Zastrzegam sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będzę informować w sposób widoczny i zrozumiały.

W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu lampucer.pl i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis lampucer.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

Polityka obsługi plików cookies (ciasteczek) w serwisie lampucer.pl

Przepisy art. 173 ustawy „ Prawo telekomunikacyjne” obowiązujące od 22 marca 2013 roku zobowiązują do poinformowania o możliwości rezygnacji z zapisywania danych w plikach przeglądarki. Korzystając z serwisu, aplikacji i stron internetowych lampucer.pl wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z polityką ciasteczek. W przypadku braku zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki zgodnie z zaleceniami producenta lub zrezygnować z korzystania ze strony.

Czym są ciasteczka (cookies)?

Ciasteczka (ang. Cookies) to pliki tworzone i zapisywane na urządzeniu końcowym Użytkownika podczas odwiedzania stron w internecie. Pliki zawierają informację pozwalającą zidentyfikować urządzenie Użytkownika w celu prawidłowego wyświetlania strony. Pliki najczęściej zawierają informację odnośnie pochodzenia (nazwa strony internetowej), czas (długość życia) ciasteczka, identyfikator przeglądarki, ew. unikalny numer tworzony na potrzeby sesji użytkownika. Jaki jest cel używania ciasteczek? Podstawowym celem jest dostosowanie zawartości strony internetowej zgodnie z preferencjami Użytkownika oraz szybkości (optymalnego używania) korzystania ze strony. Pozwalają również zbierać anonimowe, zagregowane statystyki, które informują, w jaki sposób Użytkownicy korzystają z naszych stron, co pomaga ulepszać zakres informacji oraz sposób jej wyświetlania, ale bez identyfikacji Użytkownika.

Jakiego typu plików cookies używamy?

Do prawidłowego używania stron tworzone są i wykorzystywane pliki sesyjne oraz pliki stałe. Pliki sesyjne są plikami tymczasowymi, przechowywanymi na urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania się ze strony internetowej lub zamknięcia przeglądarki internetowej. Pliki stałe pozostają na urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas zgodny z ustawieniami w pliku. Plik stały może być usunięty wcześniej z przeglądarki internetowej przez Użytkownika.Korzystając z serwisu Użytkownik może otrzymać ciasteczka współpracujących podmiotów trzecich, np. Google podmioty realizujące na rzecz lampucer.pl kampanie reklamowe. Dodatkowe informacje na temat tych ciasteczek można znaleźć na stronach wspomnianych podmiotów.

Jak zablokować ciasteczka w swojej przeglądarce:

Użytkownik może zablokować pobieranie ciasteczek w ustawieniach przeglądarki:
– Firefox: Opcje > Prywatność
– Chrome: Ustawienia > Ustawienia zaawansowane > Prywatność > Ustawienia treści
– Internet Explorer: Narzędzia > Opcje internetowe > Prywatność (pozwala wybrać różne poziomy ochrony) > Zaawansowane
– Opera: Preferencje > Zaawansowane > Ciasteczka

W razie wątpliwości co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jestem do dyspozycji – dane kontaktowe znaleźć można w zakładce – KONTAKT.

Najnowsza polityka przetwarzania danych osobowych w związku ze zmianą przepisów o ochronie danych osobowych, które wejdą w życie 25 maja 2018 r.

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest DB Consulting Barbara Duda  z siedzibą: 43 – 318 Bielsko-Biała, ul. Saneczkowa 22b.

Wszelkie pytania dotyczące przetwarzania Pani/Pana danych osobowych („dane”) należy kierować na adres e-mail: biuro@lampucer.pl biuro.dbconsulting@gmail.com lub na podany w serwisie  adres poczty tradycyjnej.

Pani/Pana dane będą przetwarzane w celu obsługi Pani/Pana realizacji zamówienia, zapytania, realizacji wysyłki i innych związanych z realizacją konkretnych ustaleń pomiędzy DB Consulting Barbara Duda a osobą fizyczną  przez okres niezbędny dla realizacji tego celu.

Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych będzie odbywać się na podstawie art. 6 pkt 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L nr 119 str. 1) („RODO”) w prawnie usprawiedliwionym interesie Administratora Danych jakim jest obsługa Pani/Pana zapytania, zamówienia oraz ochrona przed ewentualnymi roszczeniami na drodze cywilnej związanymi z realizacją Pani/Pana zapytania, zamówienia.

Administrator nie stosuje zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowania.

Pani/Pana dane nie zostaną przekazane do żadnego podmiotu trzeciego.

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich poprawiania, sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych.

Ponadto ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pani/Pana narusza przepisy RODO.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne ale niezbędne do przetworzenia Pani/Pana zapytania, zamówienia i udzielenia odpowiedzi oraz realizacji zamówienia i zrealizowania wysyłki produktów oferowanych przez serwis lampucer.pl.